Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 00:01 - МОЛИТВАТА "ОТЧЕ НАШ"
Автор: nadezda Категория: Забавление   
Прочетен: 2446 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 27.05.2013 20:15


Здравейте, приятели! Хайде и аз да се появя на хоризонта, след дългата почивка!
Надявам се, че не ми се сърдите, че напоследък не ви посещавах! Реших да си дам пълен релакс от всичко! Ходих и на море, и аз като много от вас, и докато се наканя да направя пост за моето морско лято, есента дойде мрачна, студена и с неприятни събития! Бог да  прости всички потънали наши сънародници! Мир на праха им! В такъв един момент, освен да се обърнем към Бог, друго не ни остава! Затова реших да напиша за Господнята молитва.

Молитвата "Отче наш " е едно от тайнствата на Господ Иисус Христос. В Светото писание, сам Бог посочва как трябва да просим от Отец, за каквото и да било, а именно, чрез молитвата „Отче наш”. Тъй като Господ е посредник м/у Отец и хората, той определя и слово, което всеки християнин трябва да отправя към своя Отец Небесен.
Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име;-
с тези две изречения, съзнанието оттласква всички странични дейности и приглушава мислите, които умът непрекъснато обработва, насочваме се към едно състояние на смирение и преклонение, умът се освобождава от странични явления. Да дойде Твоето царство,да бъде Твоята воля, както на небето,тъй и на земята; Вниманието ни се на сочва към място на действие(царство) и принцип на деиствие(воля). Царството Небесно, въведено за пръв път от Господ Христос  е мястото, където  се намира Отецът Небесен и където Той е обещал да заведе душите, следващи заветите му. Волята е код за дейност. Чрез този код богомолецът призовава деиствената същност на Бога. Бог не се намесва никога, по никакъв  повод и начин в живота на другите, освен, когато бъде помолен.Призован по този начин Отецът Небесен не може да не приеме да чуе молбата. Принципът на комуникацията, който определя обратната връзка е както на небето, тъй и на земята.
  Следва код за милост към всяко живо същество, призовало Отеца да съхрани оцеляването му в битието. Насъщния ни хляб дай ни днес; - Усигуряването на живота е първото условие, за да може да се прояви душата в материята.Тук не става въпрос за лични желания, а за принципни неща, свързани с оцеляването.
Но да не забравяме, че Той е казал, че не само с хляб ще живее човек...и още: "Аз съм хлябът на живота"
 И прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си; И тъй като, няма човек без грехове, трябва да се научим  да прощаваме, защото не може да бъде опростен този ,който не се е научил да прощава. Само така се премахват греховете и отпада съденето на душите една друга.  И не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия, защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин!
Това е молба за защита от тъмните сили. По този начин небесното войнство начело с Архангел Михаил получава правото да брани душите, които се намират в царството на княза, където душите еволюират именно тук, в царството на злото, подложени  на тежки изпитания, с една единствена цел, за да докажат на кого служат на Бога или на мамона. Но тъй като душата е слаба в материята, има нужда от защита. Чрез тази молба Отецът, ангелите и войните на Христос, получават правото да защитават душата. По силата на светото кръщение, към защитата на душата се приобщава и светецът - закрилник. Света Дева Мария, като проява на Светата Троица, също се явява застъпница на душите пред Христос.  След изказаното желание на душата да бъде защитавана, връзката с Отеца приключва с отдаване на слава и благодарност. Амин! Ако с вяра и любов всеки ден казвахме „Отче наш”, нямаше да ги има много от обсебванията, нещастията и злото в този свят!


Тагове:   молитви,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Чудесно!
08.09.2009 00:03
Чудесно!
цитирай
2. nadezda - Здрасти, Боре!Радвам се, че ме п...
08.09.2009 00:07
Здрасти, Боре!Радвам се ,че ме посети! Има ли нещо ново на хоризонта, което не знам ,някакви новини!
цитирай
3. sportnewss - здравей
08.09.2009 00:10
Радвам се ,че има хора който обичат молитвите защото в българия има толкова мн. християни а ако се запитате колко от тях изричат молитва оверявам ви ,че не ще са много също и хората готови да помагат а не да убиват..
Жалка статистика наистина =( ....
цитирай
4. nadezda - При, мен, това е вътррешна потре...
08.09.2009 07:29
При,мен,това е вътррешна потребност,аз, не излизам и не върша нищо, без да си кажа първо" Отче наш"! Още повече, че молитвите ми се ,чуват от Бог и винаги имам отговор!За много хора съм се молила и са получили помощ!!Бог иска да се обръшаме към него с молба за помощ! "Искайте и ще ви се даде,но просете от моя Отец с тази молитва!Освен това ,като кажа молитвата ,забравям да мисля, че нещо лошо може да ми се случи,защото знам, че имам защита! Наистина , трябва да правим добрини, защото рано или късно, всички ще се изпрвим пред Божия съд за делата си! Поздрави!
цитирай
5. darthsidious - :)
22.10.2009 21:23
Надежда, моите поздравления за чудесния блог, който сте направили. Вашият постинг наистина доказва колко е хубаво човек да живее според Христовия Завет. Ако наистина всички хора на Земята бяха така, днес нашият свят щеше да изглежда по друг начин. Без войни, без сълзи, без борби и убийства. Ала както и вие казвате един ден всички ще се изправим пред Божия Съд за делата си. Бог да е с вас и да ви дава все така успехи по пътя във вярата!
цитирай
6. nadezda - За съжаление, имам чувството сякаш ...
23.10.2009 20:15
За съжаление ,имам чувството сякаш са последните времена описани в Библията!Човек трябва да се замисли дали е достоен за Божието царство, защото нещата са сериозни!Бог се бави ,защото е търпелив и чака някои от нас да се обърнат!Докъде стигнахме, днес по новините казаха ,че църквата в Швеция узаконила хомо браковете!Грехът стана толкова голям, че някои решиха да го узаконят!И то църквата....нямам думи...!Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nadezda
Категория: Други
Прочетен: 456863
Постинги: 101
Коментари: 438
Гласове: 2289
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031